In de omgeving zijn talrijke bezienswaardigheden in de vorm van kunst, cultuur, historie en natuur te vinden. In onder andere plaatsen als Dalen, Gees, Zwinderen, Nieuwlande, Erm, Sleen en nog vele meer. Eigenlijk te veel om op te noemen omdat iedere plaats zijn eigen unieke schoonheid en bezienswaardigheid heeft. Ook seizoensactiviteiten zoals de zomermarkten in Dalen (het dorp tussen de molens), de Drentse Fiets4Daagse en de Havendagen in Coevorden zijn zeker een bezoekje waard.

Houdt u toch liever van winkelen dan zijn er in de omgeving volop mogelijkheden. Grotere winkelplaatsen als Emmen, Hoogeveen en Hardenberg vind u hier op ongeveer 20 minuten rijden vandaan. Zwolle en Groningen is een klein uurtje rijden.

Voor vakantiegasten die van wandelen houden is Drenthe dé provincie bij uitstek. Een heerlijke wandeling maken over een van de verschillende nationale parken in de omgeving is zeker een aanraden. Maar ook de omgeving rond de vakantiewoning biedt vele wandel mogelijkheden.

Maar natuurlijk ook qua fietsen is Drenthe dé fietsprovincie met zijn verscheidenheid aan fietsroutes via het uitgebreide knooppuntennetwerk. U kunt zo vanaf de woning één van de vele knooppuntenroutes verder oppakken.

Mocht u na een actief dagje trek hebben gekregen dan beschikt het dorp Dalen over uitgebreide horeca aangelegenheden met mooie en gezellige terrassen.

Hieronder staan diverse links naar de vele activiteiten en bezienswaardigheden die hier in de buurt zijn. Ook in de woning zijn tal van wandel- en fietsroutes fysiek aanwezig en vele folders. Hieronder een kleine greep uit het grote assortiment wat er allemaal hier in de omgeving te doen is.